گلهای اپارتمانی

پتوس و روش نگهداری ان

پتوس یا پوتوس یک گیاه رونده آپارتمانی محبوب است که با برگ‌ها‌ی زیبا، براق و سبز رنگ خود همیشه در صدر لیست‌های خرید گیاهان آپارتمانی و ویترین گلفروشی‌هاست. نگهداری از گیاه پتوس یا پوتوس آسان است و در شرایط نگهداری مختلف می‌تواند به‌راحتی به زندگی خود ادامه دهد. اگر حداقل شرایط را برای این گیاه فراهم کنید، شک نکنید که پس از چند سال یکی از دیوارهای خانه‌تان تماما سبز پوش شده و در قلمرو این گیاه قرار خواهد گرفت. با توجه به ویژگی‌های پتوس اگر دوست دارید، دورتادور خانه‌تان را با یک گیاه رونده سرسبز و تماشایی کنید، ما نگهداری پتوس یا پوتوس را به شما پیشنهاد کرده و برای یادگیری روش نگهداری آن نیز دعوت می‌کنیم

روش نگهداری گیاه پتوس یا پوتوس

نور مورد نیاز برای نگهداری از گیاه پوتوس یا پتوس

پوتوس به نور زیاد ولی غیرمستقیم خورشید نیاز دارد، ولی در نور کم و متوسط هم می‌تواند به رشد خود ادامه دهد، اما مسئله‌ای که در مورد آن باید درنظر داشته باشید این است که نور کم باعث کم شدن سرعت رشد آن می‌شود. مزیت نگهداری از پتوس یا پوتوس در این است که این گیاه با نور لامپ‌های فلوئورسنت نیز رشد کرده و این موضوع، گیاه را از اکثر گیاهان آپارتمانی (که صرفا با نور خورشید رشد می‌کنند) متمایز می‌کند.

ردر طول نگهاری از گیاه پتوس یا پوتوس بهتر است هر چند وقت یک بار گیاه خود را بچرخانید. به طوری که تمام بخش های آن به طور برابر نور خورشید را دریافت کنند. این کار باعث بهبود روند فتوسنتز گیاه شده و در رشد بهتر آن تاثیر به‌سزایی دارد.

ابیاری

اولین نکته‌ای که در نگهداری از گیاه پتوس یا پوتوس باید درنظر داشته باشید این است که بیش‌از حد آن را آبیاری نکنید، چون آبیاری بیش‌از حد باعث پوسیدگی ریشه و از بین رفتن گیاه شما خواهد شد. نکته بعدی در مورد آبیاری پتوس، زمان آبیاری آن است، هیچ موقع طبق یک برنامه زمانی ثابت به گیاه آب ندهید، در عوض هر چند روز یکبار خاک گیاه را با فرو کردن انگشت‌تان داخل خاک چک کرده و در صورتی که رطوبت خاک رو به خشکی بود، آن را آبیاری کنید.

به‌عنوان نکته آخر در مورد آبیاری گیاه پتوس نیز به مقدار آبی که به گیاه خود می‌دهید توجه داشته باشید، به‌طوری‌که مقدار آب باید به اندازه‌ای باشد که گل خاک موجود در گلدان را آبیاری کرده و اضافه آن از سوراخ زیر گلدان خارج شود. درغیراینصورت بخشی از گلدان آبیاری نشده و آب به همه ریشه‌های گیاه نمی‌رسد.

کوددهی

پتوس نیز مثل بیشتر گیاهان آپارتمانی به کود نیاز داشته و برای بهبود رشد آن، بهتر است در بهار و تابستان، هر دو هفته یک بار به آن کود مایع اضافه کنید. فقط یادتان باشد که کوددهی را همراه با آبیاری انجام دهید تا کود باعث سوختن ریشه‌های گیاه و از بین رفتن آن نشود. همچنین سعی کنید کود را بیش‌از حد توصیه شده روی بسته‌بندی رقیق کنید تا احتمال سوختی ریشه گیاه کمتر شود.

در طول نگهداری از گیاه پوتوس یا پتوس برای کوددهی به آن درنظر داشته باشید که پاییز و زمستان زمان مناسبی برای اینکار نیست، زیرا در این ایام گیاه در حال استراحت و فراغت از رشد است. همچنین یادتان باشد که بیش‌ازحد اندازه به گیاه کود ندهید، زیرا منجر به تجمع نمک‌ها در خاک می‌شود و به مرور زمان ریشه را می‌سوزاند.

ه‌عنوان آخرین نکته در مورد کوددهی نیز یادتان باشد زمانی به گیاه کود بدهید که در موقعیتی پرتنش نیست، به‌عنوان مثال گیاهی که کاملا خشک شده یا در آب غرق شده است نباید کوددهی شود، چون کوددهی به‌جای بهتر کردن شرایط باعث بدتر شدن آن می‌شود

درصورت لزوم، جهت مشاوره وکسب اطلاعات بیشتر، لطفا با کارشناسان خدمات کشاورزی طبیعت سبز تماس حاصل فرمایید.

زاموفیلیا و روش نگهداری ان

 

یکی از علاقه‌مندان دائمی گل و گیاهان هستید اما کمبود وقت یا شرایط نامناسب محیطی مانع خرید و نگهداری گیاه در خانه‌تان شده، دیگر نگران نباشید. گل زاموفیلیا بهترین انتخاب برای هر خانه است. این گیاه علاوه بر زیبایی بی‌نظیرش به‌راحتی می‌تواند فضای خانه را شادی و نشاط ببخشد.

 

یکی از ویژگی‌های این گیاه که همه را ترغیب به خرید آن می‌کند، مقاومت بسیار بالای آن در آپارتمان است. مقاومت این گیاه به حدی بالا است که به‌اصطلاح گفته می‌شود کشتن این گیاه از نگهداری از آن سخت‌تر است.

 

چرا گل زاموفیلیا ؟

گل زاموفیلیا تقریباً همه صلاحیت‌های لازم برای نگهداری در خانه را دارد و از پرطرفدارترین گیاهان آپارتمانی است. ازجمله دلایل محبوبیت روزافزون این گیاه  می‌توان به دلایل زیر اشاره کرد:

 

سازگاری با نور کم

رشد بی دردسر

نیاز کم به آب و تحمل خشکی

سازگار با محیط آپارتمانی

برگ‌های سبز و براق

دارای قدرت تصفیه‌کنندگی هوا

قدرت از بین برندگی سمومی مانند بنزن، تولوئن و.

استفاده های درمانی برای دردهای موضعی (تمام استفاده‌های زاموفیلیا موضعی است و خوردن آن ممنوع است زیرا شیره‌ی آن سمی است).

 انواع مختلف گل زاموفیلیا

گیاه زاموفیلیا یکی از گیاهان گلدار از تیره شیپوریان بوده که بومی مناطق گرمسیری است. این گیاه علفی مشابه درختان دارای برگ‌های زیادی است که از ساقه‌ها رشد می‌کنند. طول ساقه گیاه به ۴۰ الی ۶۰ سانتی‌متر هم می‌رسد.

یاه زاموفیلیا انواع مختلفی دارد که در ادامه معرفی شده‌اند .هرکدام از این انواع زیبایی ظاهری منحصر به خود را دارند اما نحوه نگهداری همه آن‌ها به یک‌شکل است.

 

زاموفیلیا بلک

همان‌طور که از نام آن پیداست برگ‌های این گیاه به رنگ بنفش تیره نزدیک به رنگ سیاه هستند. این گیاه نادرترین گونه گل زاموفیلیا بوده ازین رو بسیار گران است و جزو گیاهان آپارتمانی لوکس به شمار می آید.

 

زاموفیلیا ابلق

زاموفیلیا ابلق دارای برگ‌های دو رنگ طلایی سبز و یا سفید سبز است. این ظاهر متفاوت باعث می‌شود شبیه به گل‌های مصنوعی شود.

 

زاموفیلیا سبز

این نوع زاموفیلیا رایج‌ترین گونه در بازار است. دارای برگ‌های سبز براق با مقاومت بالا است.

 

اسامی رایج زاموفیلیا

این گل زیبا را با نام‌های زیادی می‌شناسند که از مهم‌ترین آن‌ها، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

زاموفیلیا

جواهر زنگبار

ZZ Plant

Zee Zee plant

Steel plant

Zizi plant

گل دهی گیاه زاموفیلیا

اگر اين گياه در زيستگاه طبيعي خود يا بيرون از خانه رشد كند، گل‌های کوچکی را در پایه گیاه تولید می‌کند. گل‌های اين گياه به‌راحتی قابل مشاهده نخواهند بود، زیرا گل‌ها در پايه ساقه رشد كرده و توسط برگ‌های گياه پنهان می‌شوند.

 

در آپارتمان‌ها این گیاه به‌ندرت گل می‌دهد، اما به‌طور کلی اگر همه شرایط مورد نیاز آن فراهم شود در تابستان گل خواهد داد. گل‌های آن اسپادیکس نام دارند.

 

آيا گیاه آپارتمانی زاموفیلیا سمی است؟

یکی از متداول‌ترین نگرانی‌ها درباره این گیاه سمی بودن آن است. با لمس برگ‌ها و ساقه گیاه زاموفیلیا مشکلی پیش نمی‌آید. در حقیقت، در طول دهه ۲۰۱۰ شایعات دروغی وجود داشت مبنی بر اینکه گیاه آپارتمانی زاموفیلیا آن‌قدر سمی است که باعث سرطان می‌شود.

در اثر این شایعات به‌قدری مردم ترسیده بودند که بدون دستکش به آن نزدیک نمی‌شدند. حقيقت اين است كه شیره و قسمت‌های این گیاه در صورتی که خورده شوند سمی هستند اما سرطانی نیستند.

 

اگر پوست حساسی دارید، نکات ایمنی زير را رعایت کنید

هنگام استفاده از گیاه، از دستکش استفاده کنید.

این گیاه را دور از دسترس کودکان و یا حیوانات قرار دهید.

همیشه بعد از لمس كردن گياه، دستان خود را بشویید تا از تحریک پوست جلوگیری شود.

شرایط نگهداری گل زاموفیلیا

همان‌طور که در بالا گفته شد این گیاه بسیار مقاوم بوده و نگهداری از آن  بدون زحمت است. کافی است بستر مناسب رشد آن را فراهم کرده و به آن اجازه رشد دهید.

تی اگر برای مدتی رسیدگی به آن را فراموش کنید نیز این گیاه بدون مشکل به رشد خود ادامه خواهد داد. در ادامه همه شرایط موردنیاز برای پرورش این گیاه به‌طور کامل ذکر شده‌اند.

 

دمای مورد نياز گیاه آپارتمانی زاموفیلیا

زاموفیلیا یک گیاه گرمسیری بوده که در دماهای خیلی پایین (۸ درجه سانتی‌گراد و پایین‌تر) نمی‌تواند دوام بیاورد. رشد گیاه در هوای سرد متوقف شده و علت آن کاهش فعالیت و مصرف آب در این گیاه با خنک شدن هوا است.

 

كود مورد نياز گل زاموفيليا

در طول فصول اصلی رشد (فروردین تا شهريور) با کود مایع متعادل رقیق، ماهی یک‌بار گیاه را تغذیه کنید. کود مناسب گیاه زاموفیلیا کودهای فسفر و پتاس بالا هستند؛ چرا که فسفر زیاد باعث رشد ریشه و در پی آن باعث زیاد شدن تعداد برگ‌ها در گیاه می‌شود. علاوه بر کودهای مایع از کودهای گلدهی مانند ۲۰-۲۰-۲۰ هم می‌توان استفاده کرد.

آب موردنیاز گیاه آپارتمانی زاموفیلیا

اولین و مهم‌ترین دشمن این گیاه، آبیاری زیاد است زیرا این گیاه همیشه در ریشه‌های خود آب ذخیره دارد. در صورت آبیاری بیش از حد ممکن است برگ‌های آن زرد شده و پياز و ریشه‌ها بپوسند.

 

به‌طور کل هر وقت خاک این گل کاملاً خشک شد گیاه را دوباره آبیاری کنید تا عطش گیاه رفع شود. گل زاموفيليا  اصلاً نبايد سيراب شود كه باعث خرابی آن می‌شود. به‌طور کلی آبیاری به میزان دریافت نور بستگی دارد (نور کمتر = آب کمتر و نور بیشتر = آب بیشتر).

خاک مورد نياز گل زاموفیلیا

گیاه آپارتمانی زاموفیلیا بهترین رشد خود را در خاک‌های سبک با خاصیت زهکشی بالا خواهد داشت. خاصیت زهکشی نه تنها برای این گیاه، بلکه برای همه گیاهان نقش حیاتی دارد.

 

ماندگاری آب اضافی حاصل از آبیاری زیاد موجب پوسیدگی ساقه‌های زیرزمینی و ریشه‌ها می‌شود. این خاصیت زهکشی به خروج آب اضافی و جلوگیری از پوسیدگی کمک می‌کند. ترکیب خاک‌های زیر برای نگهداری از این گیاه توصیه می‌شوند:

 

ترکیب خاک معمولی + خاک برگ+شن

ترکیب کوکوپیت+پرلایت + شن

درصورت لزوم، جهت مشاوره وکسب اطلاعات بیشتر، لطفا با کارشناسان خدمات کشاورزی طبیعت سبز تماس حاصل فرمایید.

گیاه سانسوریا

، گیاه بومی مناطق گرمسیری آفریقای جنوبی است و به‌ صورت بوته‌ای رشد می‌کند. سانسوریا گیاهی است با برگ‌های شمشیری، سبز رنگ، بسیار کم توقع و مقاوم در برابر خشکی و سایه که قادر به رشد مطلوب و ادامه زندگی در شرایط آپارتمانی می باشد.

گیاه سانسوریا گونه‌ای از خانواده سوسنیان یا لیلیاسه است، طول گیاه گاهی بیش از یک متر می‌رسد و زیستگاه اصلی آن غرب آفریقا می‌باشد.

این گیاه مثل گیاهان دیگه در واریته ابلق یا دور طلایی نیاز نوری بیشتری نسبت به نوع ساده خودش دارد.

سانسوریا دارای گونه‌های کوتاه و بلند می‌باشد. رشد خود را در دمای بين 18 تا 25 درجه سانتیگراد دارد و به دمای زير صفر حساس می باشد و در جاهایی كه نور مناسب باشد رشد مطلوب تری را خواهد داشت، ولی به سايه و نور كم منزل نيز مقاوم است.

این گیاه نسبت به شرایط نامساعد محیطی مقاوم بوده و در نقاط مختلف منزل می‌توان آن را نگهداری کرد. این گیاه همچنین دارای گلی است که به رنگ ترکیبی سبز و سفید در بخش میانی گیاه می‌روید، البته گل آن جذابیت خاصی ندارد، اما معطر است.

فواید سانسوریا

تصفیه کردن هوا

طبق مقاله ای که ناسا در سال های اخیر در مورد گیاهان اکسیژن ساز منتشر کرد نام سانسوریا نیز به چشم می آید. این گیاه توانایی بالایی در تصفیه هوای محیط اطراف خود دارد . این نوع گیاه گازهای موجود در هوا که شامل تری کلروتن، بنزن، فرمالدهید، زایلن و … که برای سلامتی اشخاص مضر میباشد را جذب خود میکند. باید بدانید عامل اصلی سردرد و حالت تهوع گاز تری کلروتن میباشد. اگر در طول روز احساس سوزش در ناحیه چشم خود کردید باید بدانید عامل اصلی آن بنزن است. اگر گلو درد ناگهانی برایتان اتفاق افتاد، بدانید گاز فرمالدهید یکی ازعامل های آن است.

از بین برنده بوی بد محیط

در شهرهای شلوغ به علت آلودگی هوا، ممکن است متوجه بوی بدی در اطراف خود شوید و یا در هنگام باریدن باران بوی نامطبوعی از فاضلاب را استشمام کنید و یا اگر در محیطی مشغول هستید که از بوی بد مواد شیمیایی ناراحت هستید پیشنهاد میکنیم حتما از گیاه سانسوریا استفاده کنید چرا که ضمن زیبایی که به محیط میدهد، باعث از بین رفتن بوی بد نیز میشود.

مناسب برای دکوراسیون

از ویژگی های سانسوریا، کاربرد آن در دکوراسیون داخلی منازل و محیط های اداری میباشد چرا که با توجه به این که بیشتر افراد در نگهداری گل و گیاه مبتدی هستند، در نتیجه سانسوریا با ساختار خود، یکی از بهترین گزینه ها میباشد . از طرفی طبق نظریه فنگ شویی، استفاده از گیاهان به خصوص سانسوریا در جریان انرژی محیط تاثیر بسزایی دارند و از طرف دیگر نیز با توجه به ارتفاع این گیاه که تا 100 سانتی متر میرسد میتواند به عنوان پارتیشن مابین فضا های کاری مورد استفاده قرار گیرد.

 

 

شرایط نگهداری سانسوریا

به طور کلی خانواده گیاه سانسوریا، جز گیاهان کم توقع میباشد و هر شخصی به راحتی میتواند در خانه و یا محل کار پرورش دهد، اما نگهداری سانسوریا، دارای نکات کلیدی میباشد که با دانستن آن ها، می توانید یک گیاه تازه و شاداب داشته باشید.

در ادامه راجع انواع نیازهای گیاه سانسوریا صحبت خواهیم کرد.

آبیاری: سانسوریا جز گیاهان مقاوم به کم آبی میباشد و آبیاری بیش از حد ، سبب پوسیدگی ریشه ها و در نتیجه شل شدن و گندیدگی برگ های آن میشود. میزان آبیاری سانسوریا رابطه مستقیمی با دمای محیط، نور محیط و همچنین رطوبت اطراف آن دارد اما به طور عمومی بهتر است که خاک گیاه به صورت هفتگی بررسی گردد، تا در صورتی که دو سانتی متر از عمق رویه خاک خشک گردید نسبتا به آبیاری مجدد اقدام نمایید. اما اگر محیط در شرایط متعادل باشد به طور میانگین هر 14 روز یک بار در فصل خنک سال و هر 10 روز یک بار در فصل گرم سال، گیاه را آبیاری کنید و دقت داشته باشید که آب به مرور زمان از زیر گلدان خارج گردد.

تابش نور: سانسوریا جز گیاهان مقاوم به کم نوری می باشد که حتی در سایه و یا نور های مصنوعی مانند لامپ های رشد به خوبی دوام می آورد. گیاه سانسوریا به نور متوسط احتیاج دارد و در بهترین حالت در آپارتمان بهتر است که حدود دو متر از پنجره جنوبی و غربی فاصله داشته باشد. توجه کنید نور مستقیم به برگ های سانسوریا برخورد نکند چرا که گرمای نور خورشید باعث بی حالی و خم شدن برگ های سانسوریا میگردد. همچنین مراقب باشید، گیاه در معرض وزش باد ناشی از باز کردن پنجره قرار نگیرد چون به طور کلی گیاهان آپارتمانی نسبت به وزش باد حساس هستند.

دمای هوا: این گیاه با توجه به زیستگاه اصلی خود، هوای گرم را ترجیح میدهد و جز گیاهان مقاوم به گرما است یعنی دمایی بین 15 الی 30 درجه سانتی گراد را به عنوان دمای ایده آل خود انتخاب میکند اما باید توجه کنید که گرمای بیش از حد باعث خم شدن و پخته شدن برگ ها میشود از طرفی سرمای زیاد نیز به خاطر گوشتی بودن برگ های سانسوریا، باعث یخ زدگی میشود و به مرور گیاه را از بین خواهد رفت. به عنوان یک نکته مهم، فراموش نکنید که به هیچ عنوان این گیاه را مقابل باد کولر و یا کنار شوفاژ قرار ندهید.

کوددهی: گیاهان نیز مانند هر موجود زنده دیگر، نیاز به غذا دارند، سانسوریا نیز این قاعده مستثنا نیست اگر میخواهید گیاه سانسوریا شما یک رشد خوب و سریع داشته باشد، توصیه میکنیم از کود عمومی گیاهان آپارتمانی، کود NPK با نسبت 10-10-10 و کود های مخصوص سانسوریا استفاده کنید. فرقی نمیکند که سانسوریا در گلدان یا باغچه کاشته شود اما به هیچ عنوان از کود های حیوانی و یا کود های شیمیایی مرسوم برای باغچه های فضای باز استفاده نکنید چرا که باعث آلوده شدن و یا سوختن ریشه های این گیاه میشود . به طور کلی نیز پس از مدتی مواد مغذی خاک از بین می رود و به اصلاح به تفاله تبدیل میشود پس بهتر است هر شش ماه نسبت به تعویض رویه خاک و جایگزینی با خاک جدید ( نه تعویض کامل خاک ) اقدام نمایید و هر یکسال یکبار نسبت به تعویض کل خاک اقدام نمایید.

خاک گیاه: خاک سانسوریا باید یک خاک نسبتاً سنگین باشد که ترکیبی از شن، ماسه، رس و مواد آلی را در خود داشته باشد از طرفی سانسوریا خاکی که خاصیت اسیدی دارد و PH آن بین 4 الی 7 است را دوست دارد پس بهتر است خاک و کود آماده کاشت را با کمی شن و ماسه و رس مخلوط کنید و گیاه را داخل آن بکارید. همچنین اگر میخواهید این گیاه را در باغچه هایی که بیرون از محیط خانه (فضای باز) و یا باغچه لابی داخل برج و یا مراکز تجاری وجود دارد، بکارید، بهتر است جایی را انتخاب کنید که دارای این خاک بوده و نور مستقیم به گیاه برخورد نکند

روش تکثیر سانسوریا

رشد و تکثیر سانسوریا از راه‌های مختلفی مثل کاشت بذر، قلمه زدن یا گذاشتن برگ در آب انجام می‌شود. راحت‌ترین روش، کاشتن بذر سانسوریا در خاک یا محیط کشت مدنظرتان است. این روش اگرچه ساده است، اما خیلی مورد استفاده قرار نمی گیرد، چون زمان زیادی طول می‌کشد تا دانه‌ها جوانه بزنند.
راه دیگر این است که تعدادی از برگ‌های سالم گیاه را جدا کنید و در خاک بکارید. بعد از مدتی این برگ‌ها ریشه خواهند زد و از هر ریشه یک سانسوریای تازه رشد می‌کند. (منظور از ریشه همان ریزوم است.)
علاوه‌بر دو راه یاد شده می‌توانید از آب هم برای تکثیر سانسوریا کمک بگیرید. به‌این‌منظور یک برگ جوان را از سانسوریا جدا کنید و در یک لیوان آب قوطه‌ور کنید. هر چند روز یک بار آب را عوض کنید تا پس از چند هفته ریشه‌های تازه را ببینید. وقتی ریشه‌ها به اندازه کافی بزرگ شدند وقت آن رسیده که گیاه را به گلدان مخصوص خود منتقل کنید.

 

مشکلات رایج در گیاه سانسوریا و راه حل آن ها

زرد شدن برگ سانسوریا

اگر برگ گیاه سانسوریا شما، زرد و آبکی شده است باید بدانید که آبیاری بیش از حد انجام داده اید. برای شناسایی هر چه دقیق تر این موضوع زهکشی و کف گلدان را چک کنید. در صورتی که با وجود زهکشی و سوراخ باز هم به مدت طولانی خاک مرطوب است، برای جلوگیری از پوسیدگی ریشه بهتر است خاک گیاه را عوض کنید و ریشه را بررسی کنید.

ریشه هایی که سیاه هستند را با قیچی جدا کنید و ریشه های سالم و سفت را داخل خاک جدید بکارید. اما اگر برگ گیاه تنها زرد شده و هنوز سفت میباشد، میتواند از ناکافی بودن نور محیط و یا کمبود مواد مغذی خاک میباشد از همین رو ابتدا از سلامت ریشه مطمئن شوید، برگ زرد شده را جدا کنید و با کود مخصوص گیاهان آپارتمانی، گیاه را تغذیه کنید.

لوله شدن برگ سانسوریا

لوله شدن برگ های سانسوریا از تغییرات ناگهانی محیطی مانند دما و نور نشأت میگیرد. باید بدانید گیاه سانسوریا حساس به محیط های سرد میباشد و لازم است هر چند وقت یکبار به محیطی با نور غیر مستقیم زیاد منتقل شود همچنین اگر میخواهید رطوبت گیاه را تأمین کنید بهتر است از ساخت جزیره در زیر گلدان استفاده کنید.

افتادگی برگ سانسوریا

یکی از رایج ترین دلایل این موضوع، کاشته نشدن این گیاه در عمق مناسب میباشد چرا که بوته و پیاز گیاه نمیتواند وزن شاخه بلند را تحمل کند. از این رو به طرفین خم خواهد شد. همچنین یکی دیگر از دلایل افتادگی برگ سانسوریا، کود دهی بیش از حد میباشد جهت جلوگیری از این اتفاق، فواصل کود دهی خود را افزایش دهید.

آبیاری بیش از حد نیز جز شایع ترین دلیل افتادن و خم شدن برگ سانسوریا میباشد چرا که گیاه از پایین شروع به شل شدن میکند و به صورت ناگهانی به طرفین خم میشود. یکی دیگر از دلایل افتادگی برگ سانسوریا، گرما و یا سرمای بیش از حد است که از قرار دادن گیاه در کنار منبع های سرمایش و گرمایش اتفاق می افتد. در این مواقع بهتر است از پایه نگهدارنده گیاهان استفاده کنیم.

پوسیدگی ریشه سانسوریا

یکی از شایع ترین دلایل پوسیدگی ریشه سانسوریا، آبیاری بیش از حد، عدم وجود زهکش و باقی ماندن آب در خاک و اطراف ریشه گیاه میباشد.

سیاه شدن برگ سانسوریا

دلیل اصلی این بیماری، سرما و یا گرما بیش از حد و یا آبیاری بیشتر از نیاز گیاه میباشد، اگر سیاهی از پایین اتفاق افتد به دلیل آبیاری است و اگر حالت سیاهی از بالا رخ دهد در این صورت به خاطر گرما یا سرما بیش از حد میباشد.

خشک شدن نوک برگ سانسوریا

اگر گیاه به اندازه کافی آبیاری نشود در این صورت گیاه از بالا برگ شروع به خشک شدن میکند همچنین گرما و نور بیش از حد محیط نیز سبب میشود که گیاه از نوک برگ دچار خشکی شود.

باریک شدن برگ سانسوریا

اگر نور کافی و مواد مغذی کافی به گیاه نرسد، در این صورت پس از مدتی برگ ها باریک شده و برگ های جدید نیز رنگ کمرنگی دارند.

لکه در برگ سانسوریا

اگر بر روی برگ های سانسوریا لکه های آب دار قرمز را مشاهده کردید، باید بررسی کنید که آیا محیط بیش حد مرطوب هست یا خیر و یا دائما در هنگام آبیاری، آب بر روی برگ ها میریزد، همچنین تهویه نامناسب محیط نیز عامل اصلی بروز این مشکل است.

جویده شدن اطراف برگ سانسوریا

اگر مشاهده کردید که اطراف برگ های این گیاه دچار خوردگی شده است باید بدانید که گیاه دچار آفت شده است، برای رفع این مشکل از آفت کش های ارگانیک استفاده کنید.

شپشک آردآلود روی برگ سانسوریا

این نوع شپشک ها از شیره گیاه استفاده میکنند و گیاه را پس از مدتی ضعیف میکند، جهت حل این مشکل دو راه دارید :

راه اول استفاده از سم های ویژه شپشک آرد آلود

راه دوم استفاده ار محلول آب و صابون و پارچه نرم که به صورت دستی بر روی برگ ها بکشید تا شپشک ها به صورت کامل از بین روند.

پشه های ریز روی خاک سانسوریا

دلیل اصلی بروز این مشکل، آبیاری بیش از حد و رطوبت زیاد محیط میباشد، بهتر است آبیاری را کمتر کنید و از اسپری آب و صابون بر روی برگ ها استفاده کنید.

قارچی شدن برگ سانسوریا

اصلی ترین دلیل قارچی شدن سانسوریا، آبیاری و رطوبت بیش از حد میباشد در این بیماری لکه های قهوه ای و سیاه بر روی برگ ها ظاهر میشود. برای درمان بهتر است در هنگام آبیاری، از ریختن آب بر روی برگ جلوگیری کنید و آبیاری را حداقل در هنگام نیاز گیاه انجام دهید.

درصورت لزوم، جهت مشاوره وکسب اطلاعات بیشتر، لطفا با کارشناسان خدمات کشاورزی طبیعت سبز تماس حاصل فرمایید.

 

گیاه دیفن باخیا

دیفن باخیا با اسم علمی Dieffenbachia amoena، یک گیاه بسیار پرطرفدار از خانواده‌ی گل شیپوریان یا Araceae و بومی آمریکای استوایی است. این گیاه نور کمتری دریافت می‌کند، به آب کمتری نیاز دارد، و ساقه‌های آن پوشیده از برگ‌های غلافی رنگارنگ است. این گیاه حاوی سم رافید بوده و در صورت خوردن آن توسط انسان یا حیوانات می‌تواند باعث مسمومیت، دیسفاژی و حتی مرگ شود. زیستگاه اصلی این گیاه برزیل بوده و ساقه‌های رنگارنگ و خالدار آن به رنگ زردکم رنگ با حاشیه سبز باعث شده تا گیاه برگ زینتی و آپارتمانی محبوبی باشد.

شرایط نگهداری از دیفن باخیا

نور: نور مناسب برای دیفن باخیا، غیرمستقیم است. واریته های تیره‌تر آن به سایه مقاوم هستند.
دما: دمای مناسب برای گیاه 18-13 درجه سانتی‌گراد است و گاهاً می‌تواند دمای 10 درجه را نیز به مدت کوتاهی تحمل کند، اما کاهش دما موجب ریزش برگ‌های دیفن باخیا می‌شود. در دماهای بالاتر از 24 درجه آبیاری زیاد باید انجام شود

 آبیاری: آبیاری باید در تابستان به صورت 2-3 بار در هفته و در زمستان یک‌بار در هفته صورت گیرد. در دماهای پایین، بگذارید تا سطح خاک خشک شود و سپس آبیاری را انجام دهید. 
تغذیه ماهی یک‌بار به گیاه کود دهید.
خاک: مخلوط خاک و برگ لومی و کمپوست برای دیفن باخیا مناسب است. برای به دست آوردن نتایج بهتر خاک را با پرلیت مخلوط کنید.
تعویض گلدان: باید سالی یک‌بار و در فصل بهار انجام شود. این گیاه نیاز به کنترل چگالی ریشه خود سالانه در بهار دارد. اگر ریشه‌ها متراکم می‌شوند، گلدان قبلی را با گلدان بزرگ‌تر تعویض کنید. یک هفته قبل از انتقال، آبیاری را کاهش دهید.
کود: برای تشویق رشد سریع‌تر گیاه خود به آن کود دهید، می‌توانید از یک مخلوط قوی استاندارد، کود متعادل یک‌بار در ماه استفاده کنید. کود بیش از حد باعث خواهد شد گیاه شروع به ریزش برگ کند.

رطوبت: رطوبت معمولی اتاق خوب است.
تکثیر: تکثیر گیاه از طریق قلمه انجام می‌شود. دیفن باخیا بهتر از قلمه‌های تازه رشد یافته یا حذف ساقه‌های جوان که در کنار گیاه رشد می‌کنند، تکثیر شود. پس از آنکه ریشه‌ها دیده شدند، آن را در خاک ماسه‌ای مرطوب قرار دهید و سپس به صورت مستقیم به خاک منتقل کنید. به‌منظور تکثیر گیاه؛ قلمه انتهایی را با طول 5-10 سانتی‌متر با چاقو از بوته مادر جدا کنید و برگ‌های پایینی روی قلمه را حذف کنید. قلمه را در پودر ریشه‌زایی فروکنید و در گلدان پودر کمپوست ریخته و آن را با کیسه پلاستیکی بپوشانید. پس از دو ماه، ریشه‌زایی انجام می‌شود. در طول این مدت دما را 22-24 درجه سانتی‌گراد حذف کنید. گاهی برای هوادهی به گیاه کیسه پلاستیکی را بردارید؛ این کار باعث می‌شود جلوی ورود قارچ‌ها نیز گرفته شود. پس از اینکه قلمه‌ها به اندازه کافی رشد کردند می‌توانید آن‌ها را به گلدان جدید منتقل کنید. توجه کنید قلمه زدن دیفن باخیا باید از اواسط بهار تا اوایل تابستان صورت گیرد.

ظاهر گیاه دیفن باخیا

دیفن باخیا دارای برگ‌هایی است که در نزدیکی رگه‌هایشان زردرنگ هستند، به طور ناگهانی در سمت لبه برگ به رنگ سبز تیره در می‌آید. این انتقال تصادفی است، حتی در برگ‌های مشابه، نوارها و نقاط زرد و سبز در طول برگ دیده می‌شود. این برگ‌ها از یک سیستم ساقه مرکزی رشد می‌کنند. هر برگ در نهایت به حدود 20 اینچ (47 سانتی‌متر) طول و 10 اینچ (25 سانتی‌متر) عرض خواهد رسید.

گل‌دهی

گرچه این گیاه گاهی اوقات جوانه‌هایی به طول 5 اینچ (12 سانتیمتر) تولید می‌کند، آن‌ها فقط در شرایط کامل شکوفا خواهند شد. این شکوفه‌ها سبز و در زیبایی گیاه بی‌تأثیر هستند.
اکثر پرورش‌دهندگان دیفن باخیا، وقتی گیاه جوانه می‌زند، جوانه‌ها را از بین می‌برند، زیرا باعث هدر رفتن انرژی گیاه می‌شود. با توجه به ماهیت سمی گیاه، دست‌ها را کاملاً پس از حذف جوانه‌ها بشویید.
سمیّت: این گیاه سمّی است و نباید در دسترس کودکان یا حیوانات خانگی (گربه‌ها و سگ‌ها) قرار گیرد. عصاره‌ی گیاه سوزاننده است و وقتی‌که مصرف شود می‌تواند گلو و تارهای صوتی را خراشیده کند و باعث شود قربانی تا دو هفته یعنی زمانی که سم از بین می‌رود، نتواند صحبت کند. این عصاره برای پوست بسیار حساس است و هرگونه تماس با گیاه که باعث می‌شود در معرض عصاره قرار گیرید، باید کاملاً شسته شود.

مشکلات رایج

اگر دیفن باخیا در معرض نور روشن و غیرمستقیم قرار گیرد، فقط از جوانه‌هایش شکوفه می‌دهد. بوته‌هایی که در انتهایشان قهوه‌ای می‌شوند باید بلافاصله از گیاه خارج شوند.
دیفن باخیا یک نهان‌دانه‌ی محبوب است که در داخل خانه نگهداری می‌شود. برگ‌های آن بزرگ (تا 20 اینچ)، دوکی‌شکل، با نقاط کرم‌رنگ، زرد و راه‌راه با نوارهای عمیق سبز در اطراف لبه بیرونی هستند. این گیاه رطوبت بالا را ترجیح می‌دهد، پس آن را در مقابل پنکه یا تهویه هوا قرار ندهید. پس از آبیاری برگ‌ها متورم و شکننده می‌شوند و می‌توانند تا چند روز آبیاری نشوند، اگر حمل‌ونقل لازم است، چند روز قبل از آن آبیاری نکنید تا برگ‌ها آسیب نبینند. دیفن باخیا هرگونه شرایط نور را تحمل می‌کنند به‌جز نور مستقیم خورشید که برگ را می‌سوزاند.
اگر برگ‌های گیاه رنگ‌پریده و متمایل به سفید شوند، احتمال دارد که شدت نوری که گیاه جذب کرده زیاد بوده و یا نیاز به کود دارد. اگر روی برگ‌ها سفیدک مشاهده کردید، باید از حشره‌کش استفاده کنید. کوچک شدن برگ‌ها، حاکی از کمبود نور است. باید گیاه را به محلی با نور بیشتر و غیرمستقیم منتقل کنید.
خشک شدن برگ‌ها به دلیل کمبود رطوبت است. اسپری کردن برگ‌ها در طول روز و نور شدید باعث سوختگی برگ‌های دیفن باخیا می‌شود. ریزش برگ‌ها و رنگ‌پریدگی گیاه علائم کم بودن دمای محیط است. قارچ می‌تواند باعث پوسیدگی برگ و ساقه دیفن شود. از سم قارچ‌کش استفاده کنید. آبیاری بیش از حد باعث زرد شدن برگ‌های پایینی و ظهور لکه‌های قهوه‌ای می‌شود. بگذارید خاک گلدان خشک شود و بعد آبیاری را شروع کنید.
دیفن باخیا غالبا به آفات برگی مبتلا می شود و لاروهای برگ خوار به آن حمله می کنند که می توانید با استفاده از سموم تماسی مثل دیازینون با دوز 1.5-1 لیتر در هزار لیتر آب به صورت برگ پاشی با آنها مبارزه کنید. شته ها در قسمت زیرین برگ ها یا روی ساقه های جوان تجمع می یابند که برای کنترل آنها می توانید از سموم سیستمیک مثل کنفیدور با دوز 0.5 لیتر در هزار لیتر آب استفاده کنید.

درصورت لزوم، جهت مشادرصورت وره وکسب اطلاعات بیشتر، لطفا با کارشناسان خدمات کشاورزی طبیعت سبز تماس حاصل فرمایید.

برگ انجیری

نام علمی گل برگ انجیری MONSTERA DELICIOSA است که بیشتر با نام Monstera شناخته می‌شود. این گل از خانواده Araceae، بومی جنگل‌های بارانی جنوب مکزیکوی کلمبیا می‌باشد. برگ انجیری دارای برگ‌های پهن با بریدگی‌هایی است، که این بریدگی‌ها زیبایی‌های این گیاه را دو چندان می‌کند. هوای گرم و مرطوب، هوای مورد علاقه این گیاه است

. روش مراقبت از گیاه برگ انجیری

 نور مناسب برای گیاه برگ انجیری


شرایط نوری ایده‌آل این گیاه، نور غیر مستقیم و نیمه سایه می‌باشد. سعی کنید آن را به دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری کنید چون باعث سوختگی برگ‌هایش می‌شود. گل برگ انجیری، نور کم را نیز دوست ندارد چون باعث می‌شود برگ‌هایش بی‌رنگ شده و بریدگی‌های روی خود را از دست بدهند. توجه داشته باشید که فاصله آن تا پنجره را طوری تنظیم کنید که از نور سایه روشن برخوردار شود یعنی جایی که نور کافی باشد اما به طور مستقیم بر آن نتابد. کنار پنجره‌های شمالی جای بسیار مناسبی برای قرار دادن آنها است.

 

روش آب دادن به برگ انجیری


برگ انجیری، آبیاری زیاد را دوست ندارد و نسبت به آن حساس است. پس حتما باید بین دو آبیاری 2 تا 3 سانت از سطح خاک گلدان خشک باشد. برای اینکار می‌توانید از یک قطعه چوب و یا از انگشت خودتان کمک بگیرید به این صورت که چوب و یا انگشتتان را در خاک فرو ببرید و تا عمق 2 تا 3 سانتی را چک کنید. اگر خاک به انگشت یا چوب نچسبید، باید آبیاری کنید. در غیر اینصورت آبیاری را عقب بیاندازید چون به طور کلی آبیاری گیاهان آپارتمانی به میزان زیاد باعث پوسیدگی ساقه و از بین رفتن ریشه این گیاهان می‌شود.

 رطوبت مناسب برای گیاه برگ انجیری

از دیگر شرایط نگهداری گل برگ انجیری، تامین رطوبت مناسب برای آن می‌باشد. بهترین روش برای اینکار، پر کردن زیر گلدانی با سنگ ریزه است. سپس آن را پر از آب کنید به طوری که آب با گلدان تماس نداشته باشد. همچنین در روزهای بسیار گرم، برگ‌ها نیاز به غبار پاشی دارند که حتما باید انجام شود . برای غبار پاشی ترجیحا از آب تصفیه شده و یا آب جوشیده‌ سرد شده استفاده کنید تا نوک برگ‌ها دچار سوختگی نشوند. در تابستان نیز هفته ای دو تا سه بار و در زمستان هر هفته یک بار، غبارپاشی انجام شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید مقاله 5 روش تامین رطوبت گیاهان آپارتمانی را مطالعه فرمایید.

 دما موردنیاز گل برگ انجیری

این گیاه به محیطی گرم و مرطوب نیاز دارد چراکه نسبت به تغییرات دمایی مقاوم است. کمترین دمایی که این گیاه می‌تواند تحمل کند، 10 درجه و بیشترین دمای قابل تحمل این گیاه 30 درجه است. به طور کلی دمایی بین 18 تا 27 درجه برای برگ انجیری ایده آل است.

 خاک مناسب برگ انجیری


خاک مناسب برگ انجیری باید سبک باشد. شما می‌توانید از خاک‌های آماده، خاک کمپوست یا ترکیبی از خاک برگ و خاک باغچه برای گلدان این گیاه استفاده کنید. اگر خاك ضعیف و فقیر باشد، برگ‌های این گل آپارتمانی ساق بلند، كوچك شده و شکاف‌های خود را از دست می‌دهند.

کود مناسب گل برگ انجیری

گل برگ انجیری، نیاز چندانی به کود‌دهی ندارد. اگر می‌خواهید گیاهتان دارای برگ‌های بزرگ شود، ماهی یکبار کوددهی برایش توصیه می‌شود؛ چون کوددهی بیش از اندازه برای این گیاه مضر است. کود موردنیاز این گیاه را می‌توان به میزان 2 گرم در لیتر با کود کریستالون سبز از فروردین تا آبان ماه مصرف کرد.

بیماری‌های گل برگ انجیری و راه های درمان

بیماری‌های گل برگ انجیری در کاشت و پرورش این گیاه ممکن است، مشکلاتی را برایتان ایجاد کند. در این بخش سوالاتی که پیرامون این بیماری‌ها معمولا پرسیده می‌شود را بررسی کرده و راهنمایی‌هایی برای مدیریت آن‌ها به شما ارائه می‌کنیم.

 علت ایجاد زخم‌های سفید پنبه‌ای شکل روی برگ‌های این گیاه چیست؟

علت این امر، نوعی حشره آفت، به نام شپشک آردی است. برای رفع این مشکل، با استفاده از سم حشره‌کش کنفیدور، گیاه‌تان را سم پاشی کنید.

 کم شدن رشد گیاه برگ انجیری به چه علت است؟

علت آن کمبود نور است. گیاه را به محیط پر نور برده و یا از نور مصنوعی استفاده کنید.

 علت ایجاد لکه‌های قهوه‌ای در وسط یا حاشیه برگ‌های گیاه برگ انجیری چیست؟

یکی از دلایل لکه‌های قهوه‌ای برگ انجیری، غبار پاشی در نور آفتاب می‌باشد. در این حالت، قطره‌های آب مثل ذره بین عمل کرده و به برگ‌ها صدمه زده است.

 چرا در برخی مواقع برگ‌های این گیاه شکاف طبیعی ندارند؟

این امر می‌تواند به سه علت اتفاق بیفتد:

گیاه از گونه دیگری است و عدم شکاف عمیق در برگ‌ها کاملا طبیعی است.

گیاه جوان است و برگها بالغ نشده‌اند.

نور یا مواد غذایی کم است.

 به چه علت برگ‌های این گیاه بد شکل و بیش از حد شکافدار می‌شوند؟

صدمات فیزیکی عامل آن است. گیاه را از محل پرتردد خارج نمایید.

 علت خشک و چروک‌دار شدن برگ‌های گیاه برگ انجیری چیست؟

محیط نگهداری گیاه بسیار گرم و خشک می‌باشد. گیاه را آبیاری و غبار پاشی نمایید.

 چرا لکه‌های سیاه و زخم مانند روی برگ‌های این گیاه ایجاد می‌شوند؟

احتمالا محیط نگهداری گیاه شما سرد می باشد. گیاهتان را به مکانی گرم‌تر منتقل کنید.

 علت رنگ پریدگی برگ‌های گیاه برگ انجیری چیست؟

مواد مغذی موجود در خاک کم شده و گیاه شما نیاز به تغذیه مصنوعی و کود دارد و یا نور آن کم است.

 برگ‌های زیرین زرد رنگ و سپس قهوه‌ای می‌شوند. علت چیست؟

یکی از دلایل زرد شدن برگ‌های گیاه، آبیاری بیش از اندازه آن می باشد. نداشتن زهکش خاک یا سنگین بودن خاک هم از دیگر عوامل آن است.

 علت قهوه‌ای شدن نوک برگ‌های گیاه برگ انجیری چیست؟

یا گیاه تشنه است و یا رطوبت کم است.
برای رفع این مشکل، فورا گیاه را آبیاری و غبار پاشی نمایید
همچنین در صورتی که  املاح آب زیاد است، باید از آب جوشیده ای که به دمای محیط رسیده، استفاده کنید.

 

 برگ‌ها رنگ پریده هستند و سطح زیرین آن‌ها دارای تار عنکبوت است. علت این امر چیست؟

عامل آن کنه دونقطه‌ای است. گیاه را با یک کنه‌کش سم‌پاشی نمایید تا علایم فوق برطرف شود. همچنین غبار پاشیِ زیر سطح برگها و تمیز نمودن زیر برگها و افزایش رطوبت، در کاهش آفت موثر است.

درصورت لزوم، جهت مشاوره وکسب اطلاعات بیشتر، لطفا با کارشناسان خدمات کشاورزی طبیعت سبز تماس حاصل فرمایید.

 

گیاه بامبو

گیاه بامبو با نام انگلیسی Ribbon Plant- Lucky Bamboo و نام علمی dracaena sanderiana شناخته می شود . این گیاه از خانواده ی Draecenaceae بوده و خاستگاه اصلی آن کامرون در غرب آفریقا است .

بامبو, گیاهی است که در فارسی به نی هم شناخته میشود و یک گیاه علفی غول پیکر است. این گیاه زیبا و دلربا به خاطر ظاهر زیبا و متفاوتی که دارد در اکثر مکان ها یافت میشود و در گلدان های شیشه ای با یک روبان قرمز دیده میشود. بامبو سمبلی از عنصر آب و خاک و آتش و چوب و فلز است. خود گیاه چوبدارد گلدان را پر از آب میکنیم ,سنگریزه و سنگ های رسی که در داخل گلدان قرار میدهیم عنصر خاک است و با روبان قرمز بیانگر آتش است و فلز که گاهی سکه ای فلزی که در گلدان قرار میدهند نمانگر عنصر فلز است. همه ی اینها نشان دهنده ی این است که این گیاه زیبا و فریبنده با پنج عنصر طبیعی در ارتباط است.

در فنگ شویی بامبو سمبل خوش شانسی شناخته میشود و به لاکی بامبو معروف است .بامبو یک گیاه تو خالی است که انرژی مثبتی که در درون آن قرار دارد را به دنیای بیرون منتقل میکند و باعث آرامش و تمرکز در محیط میشود. از نظر فنگ شویی اگر گیاه بامبو را در قسمت شرقی منزل قرار دهیم باعث تقویت پول و ثروت میشود و از نظر مالی خبر های خوبی به همراه می آورد. اگر هفت عدد از این گیاه را داشته باشید برای شما سلامتی به همراه می آورد. این گیاه به مراقبت کمی نیاز دارد و در داخل آپارتمان به راحتی میتوان آن را نگهداری کرد و از زیبایی آن لذت برد.

چطور بامبو را پیچ دهیم؟
حالت اول:
ابتدا گیاه را در یک محیط کاملا تاریک قرار میدهند و یک نور مصنوعی روی گیاه تنظیم میکنند و گیاه در جهت نور میرود و به مرور حالت مارپیچی به خود میگیرد.
حالت دوم:
گیاه بامبو را در قالب های پیچ داده شده قرار میدهند و وقتی گیاه در این قالب که باز شدنی هست رشد میکند خارج میکنندو شکل دلخواه را به دست آورده است.
حالت سوم:
بامبو را به طور مرتب فرم می دهند.
حالت چهارم:
گیاه را حدودا یک ماه بیرون از آب ولی در رطوبت ۰۹ درصدی قرار می دهند که گیاه زنده بماند و بدنش نرم شود ,در این زمان گیاه را در قالب می گذارند و دوباره به آن آب می دهند.وقتی گیاه سفت و محکم شد حالت مارپیچی قالب را پیدا می کند.

نگهداری بامبو:
بامبو در آب و یا در خاک ژله ای به خوبی رشد می کند,هنگام خرید بامبو دقت کنید که لبه ی برگ ها سوخته نباشد و ساقه و برگ ها سرحال باشند و بعد از خرید حتما دور آن روزنامه بپیچیدتا به گیاهتان شوک وارد نشود.
ماهی یک بار بامبوها را حمام کنید.
هر دو هفته یک بار از غذای بامبو استفاده کنید.
گیاه را در کنار رادیاتور و یا در معرض باد کولر و کنار تلویزیون قرار ندهید.
اگر گیاه را قلمه زدید محل برش را با لاک یا رنگ بپوشانید.
اگر برگ های بامبو قهوه ای شدند ممکن است به خاطر خشکی هوا باشد که باید روی برگ ها آب اسپری کنید تا طراوت و تازگی را بازیابند.
اگر ساقه ی گیاه سفیدک زد صابون بدون عطر که در آب حل شده است را روی ساقه ها بکشید و بعد از چند ساعت با آب ولرم بشویید.
اگر از این گیاه به خوبی مراقبت کنید تا یک متر هم بلند می شوند.
اگر حیوان خانگی دارید مراقب باشید برگ های بامبو را نخورد چون برگ های این گیاه برای حیوانات سمی است.
اگر خواستید آب گلدان را تعویض کنید یک روز قبل آب را کنار بگذارید تا املاح آن ته نشین شود ,چون گیاه بامبو به کلر حساس است .
اگر برگ های بامبو زرد شده برگ های زرد را جدا کنید و آب گلدان را تعویض کنید.
آب گلدان را دو هفته یک بار تعویض کنید و به گیاهتان عشق بورزید.
این گیاه زیبا به نور مستقیم نیاز نداردو در محیط منزل و یا محل کار به راحتی دوام می آورد.
گیاه بامبو هدیه ی بسیار مناسبی برای دوستان و آشنایان است و موقع هدیه دادن یک روبان قرمز به آن ببندید تا برای هدیه گیرنده خوش شانسی بیاورد.

غذای بامبو:
قطره ای در بازار به عنوان غذای بامبو وجود دارد که برای هر شاخه بامبو هر ۰۹ روز یک بار ۵ تا ۰۹ قطره نیاز است. وقتی بامبو ها خیلی بلند می شوند نیاز به مرتب کردن دارند, وسیله ای که برای هرس کردن بامبواستفاده می کنید )چاقو یا قیچی( باید تمیز باشد و کاملا تیز تا برش خوبی انجام دهید و بیماری به گیاه منتقل نشود. جالب است بدانید وقتی تعداد زیادی بامبو در کنار هم قرار گرفته باشد با سرعت زیادتری رشد می کنند ودر واقع بامبو یک گیاه اجتماعی به حساب می آید.
اگر می خواهید بامبو رشد بهتری داشته باشد از آب آکواریوم استفاده کنید و برگ های آن را مرطوب کنید.

یک ایده جالب :
در گلدانی که بامبو را در آن قرار می دهید ,تعدادی ماهی زیبا هم به آن اضافه کنید,مدفوع ماهی ها برای گیاهان مانند کود عمل می کندو نیازی به قطره بامبونداریم.
ماهی فایتر یا ماهی گلد فیش برای این کار مناسب است و زیبایی خاصی به گلدان شما می دهد .
اگر نور زیاد و یا گرمای زیاد به بامبو برسد گیاه از داخل پوسیده می شود.
اگر در گلدان بامبو بوی بدی حس کردید آب آلوده شده و در حال فاسد شدن است.
اگر ساقه ی بامبو حالت پوسیدگی داشت چه کار کنیم؟
ساقه زرد می شود و حالت له شدگی پیدا می کند و آوندهای گیاه از بین می رود و گیاه در اصطلاح آب نمی کشد,در این حالت گیاه از بین می رود. برای اینکه گیاه را نجات دهیم باید ساقه را بالاتر از جایی که پوسیده شده است ببریم تا آوندهای سالم را ببینیم ,یک سطح سالم و سفید.

ریشه ی بامبو:
اگر ریشه ی بامبو زیاد شد و در ظرف جا نمی گرفت می توانید ریشه های قدیمی تر را جدا کنید ولی مراقب باشید به ریشه های جوان تر آسیب نرسانید,البته هر چه ریشه ی گیاه زیادتر باشد نشانه ی سلامت گیاه بامبو است.
اگر دوست دارید بامبویی که تازه خرید کردید زودتر ریشه بدهد می توانید به مدت دو هفته دور ظرف کاغذ سیاه بپیچید تا گیاه زودتر ریشه بدهد.

خواص بامبو:
برگ های بامبو به درمان انقباضات لوله تنفسی کمک می کند و برای بیمارانی که به آسم مبتلا هستند مفید است.
این گیاه از خود بخارهایی در فضا پخش می کند که برای کسانیکه بیماری اعصاب دارند و مخصوصا بیماران مبتلا به ام اس مفید است.
ساقه بامبو برای کسانیکه مشکلات گوارشی دارند نیز مفید است.

درصورت لزوم، جهت مشاوره وکسب اطلاعات بیشتر، لطفا با کارشناسان خدمات کشاورزی طبیعت سبز تماس حاصل فرمایید.

گیاه گل سنگ

گیاه گل سنگ

گل سنگ یک گیاه کوچک، اما بسیار چشم‌گیر است که برگ‌هایی خال‌دار و خاص دارد. اکثر گونه‌های گل سنگ برگ‌هایی صورتی با خال‌هایی سبز رنگ دارند که ترکیبی استثنایی را می‌سازند، اما برخی گونه‌های دیگر از این گیاه نیز هستند که خال‌هایی بنفش، سفید، قرمز یا رنگ‌های دیگر دارند. حتی برخی از پرورش‌دهندگان رنگ‌های خاصی از این گیاه ایجاد می‌کنند که بسیار چشم‌گیر است. نگهداری از گل سنگ کار سختی نیست، اما از آنجایی که این گیاه بومی مناطق گرمسیر است، ممکن است در تمام مناطق به‌عنوان گیاهی چندساله طاقت نیاورد و مجبور باشید هر سال گیاه را با گیاهی جدید جایگزین کنید. بهترین زمان برای کاشت این گیاه در بهار است و باید بدانید که گل سنگ نرخ رشد متوسطی دارد و حتی زمان بلوغ نیز کوچک و جمع و جور می‌ماند، مخصوصا زمانی که در داخل خانه نگهداری می‌شود. بنابراین برای آن دسته از افراد که دنبال گیاه آپارتمانی جمع و جور هستند گل سنگ انتخابی مناسب است. اگر شما نیز جز این دسته از افراد هستید و قصد خرید گل و گیاه داشته و گل سنگ را انتخاب کرده‌اید یا این گیاه را در منزل خود دارید، پیشنهاد می‌کنیم در ادامه با گُل‌سِتان و روش نگهداری از گیاه گل سنگ و آشنایی با انوع آن همراه باشید

مشخصات کلی گیاه گل سنگ

نام علمی: Hypoestes phyllostachya

بومی: ماداگاسکار، آفریقای جنوبی، جنوب شرق آسیا

نوع گیاه: چند ساله

خانواده: پاخرسیان

انواع گل سنگ

علاوه بر گونه اصلی گل سنگ این گیاه گونه‌های دیگری نیز دارد که هر کدام برگ‌هایی با رنگ‌بندی خاص و زیبایی دارند. برخی از این انواع شامل موارد زیر می‌شود:

کامینا: کامینا بین گونه‌های گل سنگ گیاهی با برگ‌های سبز تیره است که خال‌هایی قرمز رنگ دارد.

کانفتی: این گونه از گل سنگ برگ‌هایی سبز رنگ دارد که خال‌های آن می‌تواند سفید، صورتی، قرمز یا شرابی باشد.

لکه‌ای: گل سنگ لکه‌ای نوعی از گل سنگ است که برگ‌های سبز رنگ آن با لکه‌هایی قطره مانند به رنگ‌های صورتی، قرمز یا سفید تزیین شده است.

روش نگهداری گیاه گل سنگ

به‌طور خلاصه در مورد نگهداری از گل زیبای گل سنگ باید بگوییم که محیطی گرم و مرطوبت تمام چیزی است که گل سنگ برای رشد سالم به آن نیاز دارد. این گیاه یک آبیاری معمولی و کوددهی در فصل رویش را دوست دارد و در طول نگهداری ممکن است کم پشت شود که خوشبختانه می‌توانید با یک هرس به‌موقع و درست گیاه را پر پشت‌تر کنید.

رای داشتن گل سنگی همیشه زیبا و سرحال لازم است موارد حیاتی مثل نور، آبیاری و سایر موارد که در ادامه به تفصیل به آن‌ها اشاره کرده‌ایم را رعایت کرده و درنظر بگیرید:

نور مورد نیاز برای نگهداری از گیاه گل سنگ

اگر گل سنگ را بیرون از خانه نگهداری می‌کنید بهتر است آن را در جایی قرار دهید که کمی از روز را در سایه باشد. در واقع نور بیش‌ازحد می‌تواند باعث کم‌رنگ شدن برگ‌های گیاه شود. اما اگر گیاه را درون خانه نگهداری می‌کنید باید نوری زیاد ولی غیرمستقیم یا فیلتر شده را برای آن تامین کنید. البته گل سنگ می‌تواند مقدار کمی نور مستقیم یا نور کم را در طول روز تحمل کند، اما باید بدانید که نور کم در طولانی مدت باعث بی‌رنگ شدن یا کم پشت شدن برگ‌های گیاه می‌شود. به‌این‌منظور پنجره شرقی یا جنوبی خانه محلی مناسب برای نگهداری از آن گل سنگ است و نور خوبی را برای گیاه فراهم می‌کند.

خاک

گل سنگ ترجیح می‌دهد در یک خاک ارگانیک، غنی و با زهکشی خوب زندگی کند. هر ترکیبی از خاک که ارگانیک باشد برای این گیاه مناسب است. در مورد زهکشی نیز اگر می‌خواهید زهکشی بهتری داشته باشید می‌توانید از پرلیت یا پوکه در ترکیب خاک استفاده کنید.

سیکل آبیاری در طول نگهداری از گیاه گل سنگ

خاک گیاه گل سنگ باید همیشه رطوبتی و رطوبت آن مدیریت شده باشد. یعنی باید مراقب باشید که خاک گیاه گل سنگ بیش‌ازحد خشک یا بیش‌ازحد خیس نشود؛ چراکه خشک شدن بیش‌ازحد خاک می‌تواند باعث پژمرده شدن گیاه و در طولانی مدت مرگ گیاه شود. همچنین خیس بودن بیش‌ازحد خاک نیز می‌تواند باعث پوسیدن ریشه‌های گیاه و مرگ آن شود.

طبق یک قاعده کلی هر زمان که نیمه بالایی خاک گیاه خشک شد، زمان آبیاری مجدد آن فرا می‌رسد. در نظر داشته باشید گیاهی که درون خانه نگهداری می‌شود آبیاری بیشتری را نسبت به گیاهی که درون زمین کاشته می‌شود نیاز دارد. پس مرتبا خاک گیاه را چک کرده و در صورت نیاز آن را آبیاری کنید.

در زمستان اما میزان آبیاری را به آهستگی کم و کم‌تر کنید، زیرا این گیاه در زمستان در حال استراحت است و به آب کمتری نیاز دارد. درعوض هر زمان به فصل رویش بعدی رسیدید، مجددا به روتین آبیاری گیاه برگردید.

دما و رطوبت مورد نیاز در طول نگهداری گل سنگ

گیاه گل سنگ به دمایی حدود 21 الی 26 درجه سانتی‌گراد نیاز دارد؛ ازاین‌رو اگر گیاه خود را بیرون از خانه نگهداری می‌کنید باید قبل از آغاز سرمای زمستان آن را به داخل خانه منتقل کنید.

در مورد رطوبت نیز باید بگوییم که گل سنگ نیاز به محیطی مرطوب دارد و ترجیح می‌دهد جایی زندگی کند که رطوبت بالای 50% داشته باشد. در نتیجه لازم است محیط نگهداری گیاه مرطوب باشد. اگر محیط خانه‌تان خشک است برای تامین رطوبت این گیاه می‌توانید از اسپری کردن آب اطراف گیاه، قرار دادن دستگاه بخور در نزدیکی گیاه یا قرار دادن گیاه در مکان‌هایی مثل آشپزخانه یا حمام کمک بگیرید.

کوددهی

گل سنگ گیاهی است که علاقه زیادی به تغذیه شدن دارد. بنابراین چه در باغچه و چه داخل گلدان از آن نگهداری می‌کنید لازم است به آن کود بدهید. به‌این‌منظور اگر گیاه خود را درون باغچه کاشته‌اید می‌توانید در هر بهار مقداری کامپوست را با خاک گیاه مخلوط کنید تا غذای کافی برای آن تامین کنید. اگر هم گل سنگ شما در گلدان و در داخل خانه زندگی می‌کند می‌توانید در طول فصل رویش گیاه، ماهانه از کود‌های ارگانیک مخصوص گیاهان خانگی استفاده کنید.

گفتنی است که یک کود استاندارد با مقیاس 20-20-20 نیز انتخابی مناسب برای استفاده به‌عنوان کود گل سنگ است.

هرس کردن

همان‌طور که گفتیم گل سنگ بسیار مستعد کم پشت شدن است و برای جلوگیری از این مساله نیاز به هرس کردن دارد. برای این کار نیاز به ابزار خاصی ندارید و می‌توانید دو برگ بالایی هر ساقه را به‌صورت هفتگی با ناخن‌های خود هرس کنید. با هرس کردن گل سنگ گیاه دوباره قوی‌تر و سالم‌تر از جای هرس شده رشد خواهد کرد.

تکثیر گل سنگ

برای تکثیر این گیاه می‌توانید از دو روش پرورش بذر یا قلمه زدن ساقه استفاده کنید.

اگر می‌خواهید از روش کاشت بذر اقدام کنید باید در اوایل بهار با خیساندن بذرها شروع کنید، سپس بذرها را به خاکی مرطوب و گرم منتقل کنید تا بعد از چند روز جوانه بزنند. بعد از یک یا دو هفته این بذرها به قدری رشد کرده‌اند که بتوانید آن‌ها را به گلدان منتقل کنید.

اما اگر می‌خواهید از روش دوم برای تکثیر گل سنگ استفاده کنید، به یک ساقه حدودا 10 سانتی‌متری از گیاه نیاز دارید که سالم و قوی باشد. بعد از پیدا کردن ساقه مورد نظر و برش زدن آن، انتهای ساقه را درون هورمون ریشه قرار دهید سپس آن را درون خاکی گرم و مرطوب بکارید. بعد از حدود یک هفته قلمه شما ریشه داده و رشد خود را آغاز خواهد کرد.

 درصورت لزوم، جهت مشاوره وکسب اطلاعات بیشتر، لطفا با کارشناسان خدمات کشاورزی طبیعت سبز تماس حاصل فرمایید.                 

بنت قنسول

با نام علمی Euphorbia pulcherrimaاز خانواده Euphorbiaceae می‌باشد این گونه، بومی مکزیک بوده و ارتفاع آن می‌تواند به 1 متر و عرض آن به 45 سانتی‌متر نیز برسد. گل بنت قنسول از جمله گیاهانی است که نگهداری آن بسیار ساده‌ بوده و به دلیل آنکه در نزدیکی سال نو میلادی گل می‌دهد، با نام ” گل کریسمس ” نیز خوانده می‌شود.

گیاه بنت قنسول، در آمریکا و در زمان کریسمس یکی از گیاهانی است که برای تزیین دکوراسیون بکار می‌رود. برخی هم معتقدند که این گیاه، دارای خواص دارویی فراوانی هم هست. این گیاه زیبا، از نظر شکل ظاهری، دارای برگ‌ها بیضویِ نوک تیزِ همیشه سبز است. گل‌های بنت قنسول، کوچک و زرد رنگ یا سبز مایل به سفید است که به صورت مجتمع در وسط براکته‌های رنگین قرا گرفته است.
آنچه باعث زیبایی این گیاه می‌شود همان براکته‌های رنگین است که در رنگ‌های قرمز، عنابی، سفید، صورتی و کرم مایل به سفید دیده می‌شود. مشکلات بنت قنسول از جمله زردی برگ‌ها، سوختگی برگ‌ها و ریزش آنهاست که در این مقاله مفصلا به بحث درباره آنها خواهیم پرداخت. همچنین در ادامه با ما همراه باشید تا با شرایط نگهداری بنت قنسول آن آشنا شوید

آیا گیاه بنت قنسول سمی است؟

گل بنت قنسول، در بخش ساقه شیرابه دارد و این شیرابه لاتکس نامیده می‌شود. این گیاه اگرچه سمی نیست، اما کسانی که به لاتکس حساس هستند ممکن است نسبت به آن واکنش‌های آلرژیک نشان دهند

 بنت قنسول در چه فصل‌هایی گل می‌دهد؟

گل کریسمس، گیاهی روز کوتاه می‌باشد؛ یعنی گیاه در فصولی گل می‌دهد که در آنها، مجموعِ ساعاتی که هوا روشن است از مجموع ساعاتی که هوا تاریک است، کوتاه‌تر باشد. بنابراین این گیاه در فصل پائیز گلداده و در تمام فصل زمستان نیز دارای گل می‌باشد. برای آنکه گیاه شما در فصل‌های سرد سال نیز گل دهد، باید گلدان گیاهتان را در محیط‌هایی قرار دهید که حتی در شب‌ هم هیچ نوری به آن نرسد.
بدین منظور می‌توانید در شب، تا زمانی که چراغ‌های خانه شما روشن است، یک کیسه‌ زباله مشکی بر روی گیاهتان بکشید. سپس زمانی که لامپ‌ها را خاموش کردید، می‌توانید کیسه را از روی گیاه بردارید تا گیاهتان نفس بکشد. تنها نکته مهم در نگهداری بنت قنسول این است که دمای خانه خود را زیاد بالا نبرید، چراکه دمای بالا از قرمز شدن گیاه بنت قنسول شما جلوگیری می‌کند.

شرایط نگهداری گل بنت قنسول (گل کریسمس) چیست؟

 خاک مناسب بنت قنسول

این گیاه خاک باتلاقی و سنگین را دوست ندارد. بنابراین سعی کنید خاکی برای گیاه تهیه کنید که زهکش بالایی داشته باشد.
به این منظور می‌توانید جهت تهیه خاک مناسب بنت قنسول، از ترکیبِ (پیت ماس + پرلیت) یا (خاک برگ + کوکوپیت + پرلیت) و یا (پیت + خاک باغچه + کمپوست + ماسه) همگی به نسبت مساوی استفاده نمایید.

بیشتر بخوانید: معرفی بهترین خاک برای گلدان

 آبیاری مناسب 

در مورد شرایط نگهداری بنت قنسول می‌توانیم بگوییم که نیاز آبی خیلی زیادی ندارد و به هیچ وجه رطوبت زیاد را در داخل خاک خود را نمی پسندد. پس از تشخیص زمان آبیاری گل خود، سعی کنید بین دو آبیاری، حتما خاک گلدانتان تا عمق 2 الی 3 سانتی متری خشک شود. در صورت آبیاری بیش از حد، گیاه بنت قنسول شما به تدریج شروع به زرد شدن خواهد کرد و برگ‌های گیاهتان خواهد ریخت. اگر این روند ادامه پیدا کند، منجر به پوسیدگی ریشه و مرگ گیاهتان خواهد شد.
البته خشکی دادن به گیاه هم منجر به ریزش برگ‌ها خواهد شد. در زمان آبیاری بنت قنسول نیز آب را بر روی برگ‌ها و ساقه گیاه خود نریزید؛ زیرا این مسئله، موجب ایجاد لکه‌های سیاه بر روی برگ‌های گلتان خواهد شد.

توجه 

بهتر است سعی کنید از آب بدون املاح برای آبیاری گیاه بنت قنسول استفاده کنید؛ زیرا کلر موجود در آب، به گیاه شما آسیب خواهد زد. برای این کار نیز می‌توانید آب را به مدت 24 ساعت، داخل ظرفی قرار دهید تا کلر آن خارج شود.

 رطوبت مناسب 

گل بنت قنسول به رطوبت زیاد نیز دارد. این گیاه، غالبا بعد از خریداری از گل فروشی‌ها، به دلیل خشکی هوای محیط خانه، برگ‌هایش خشک می‌شوند. پر کردن زیر گلدانیِ آن از سنگریزه و آب، بهترین روش رطوبت‌دهی به این گیاه می‌باشد.

 نور مناسب 

از شرایط نگهداری بنت قنسول تامین نور مناسب می‌باشد. بهتر است این گیاه را در مکان‌های پرنور (با نور غیر مستقیم) قرار دهید. نور مستقیم (مخصوصا نور ظهر)، باعث سوختگی برگ‌های این گیاه خواهد شد. پنجره‌‌های نورگیر جنوبی، بهترین قسمت‌های خانه برای نگهداری بنت قنسول شما خواهند بود. در صورت کمبود نور نیز برگ‌های این گیاه زرد شده و دچار ریزش خواهند شد. همچنین می‌توانید از لامپ رشد گیاه نیز استفاده کنید.

کود مناسب 

گیاه بنت قنسول نیز مانند سایر گیاهان آپارتمانی گلدار، برای رشد و گلدهی به تغذیه نیاز دارند. لذا می‌توانید از انواع کود مخصوص گیاهان آپارتمانی مانند کود 10-10-10 یا کود 20-20-20 استفاده کنید. این کوددهی باید از خرداد تا آبان ماه (با فاصله حدود ۳ هفته) انجام شود. زمانی که گیاه شما گل داد، باید کوددهی را قطع کرده و این کار را به خرداد تا آبان ماه سال بعد موکول کنید.

   درصورت لزوم، جهت مشاوره وکسب اطلاعات بیشتر، لطفا با کارشناسان خدمات کشاورزی طبیعت سبز تماس حاصل فرمایید.