تغذیه

روش های کود دهی درختان جهت کاهش ریزش گل و میوه

*چالکود: تغذیه گیاهی به روش چالکود را می‌توان از اواسط پاییز که درختان دچار کود شده و به خواب رفته اند تا بیدار شدن درختان در اواخر زمستان انجام داد. بهترین زمان تغذیه به روش چالکود پایان فصل خواب و قبل از شروع فصل رشد می‌باشد، زمانی که درختان هنوز از خواب زمستانه بیدار نشده اند. ترکیب چالکود شامل کود دامی پوسیده، ازت، فسفر و پتاسیم به همراه کودهای کم مصرف از جمله روی، بور، آهن، منیزیم و منگنز است

محلول پاشی فروت ست

فروت ست ترکیبی از عناصر مغذی از قبیل ازت، بور و روی است که هر یک نقش مهمی در روند گلدهی و میوه دهی درخت دارند.

نیتروژن باعث افزایش طول عمر تخمک یا مادگی می شود.

بور: سرعت تشکیل لوله گرده را بیشتر می کند و باعث می شود گرده زودتر به مادگی برسد و تلقیح انجام شود.

روی: به عنوان یک پیش ماده برای اکسین عمل کرده و خود اکسین هم در عمل تلقیح نقش موثری دارد.

 مصرف فروت ست باعث می شود تا مواد غذایی مورد نیاز جوانه ها تامین گردد. در نتیجه جوانه ها به دلیل کمبود مواد غذایی دچار ریزش نشده و دوره گرده افشانی و تکامل تخمک موثرتر و طولانی تر می شود

زمان مصرف کود فروت ست:

-مرحله بعد از برداشت میوه و قبل از ریزش برگ ها* : در این زمان عناصر غذایی درخت صرف تولید میوه شده و مصرف فروت ست به رشد و میوه دهی بهتر درخت در سال آینده کمک می کند. با تامین و ذخیره عناصر غذایی لازم، جوانه ها از نظر فیزیولوژیکی برای گرده افشانی موثر مهیا می شوند.

-تورم جوانه ها در اواخر اسفند یا اوایل بهار* : در این زمان ریشه ها هنوز فعال نشدند و برگ ها که محل غذا سازی است تشکیل نشده اند. اما جوانه ها برای تکامل ، گلدهی و گرده افشانی نیاز به عناصر غذایی هستند، که این عناصر غذایی با مصرف کود فروت ست تامین می شود.

 کود فروت ست به صورت محلول پاشی مصرف می شود و از مزایای دیگر فروت ست افزایش مقاومت درختان به تنش های زنده و غیر زنده و جلوگیری از سال آوری درختان است.

درصورت لزوم، جهت مشاوره وکسب اطلاعات بیشتر، لطفا با کارشناسان خدمات کشاورزی طبیعت سبز تماس حاصل فرمایید.

مقدار نیاز آب در درختان

نیاز های درخت به آبیاری در طول زمان تغییر می کنند. مقدار آب آبیاری مورد نیاز درخت میتواند تحت تأثیر چندین عامل میباشد. برای موفقیت در استقرار و مدیریت درخت ، دسترسی درخت به مقدار آب مورد نیاز مهم میباشد.

سن درخت:

درخت تازه کاشته شده چون سیستم ریشه محدودتری دارد نسبت به درخت استقرار یافته به دفعات آبیاری بیشتری نیاز دارد.

 زمان سال:

درخت در نیمه تا اواخر تابستان به آب خیلی زیادی نیاز دارد بخصوص که دماها خیلی بالا باشند. در شرایط بهار گرم ، رطوبت ذخیره شده در ایام زمستان در خاک تخلیه میگردد.

  شرایط آب و هوا:

در سال های خشک ، رطوبت خاک در اوایل فصل مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین اوج دوره نیاز به آب درخت طولانی تر میشود. در سال های بسیار مرطوب ، ممکن است درخت تا اوایل تابستان یا به بعد به آبیاری نیاز نداشته باشد.

 نوع درخت:

برخی از درختان به محض استقرار یافتن به آبیاری اضافی نیاز ندارند درحالیکه گونه های دیگر بدون آبیاری در طول تابستان نمیتوانند رشد و نمو نمایند.

سرعت استفاده از آب توسط درختان به خواص آنها در استفاده از آب ، مرحله نمو و شرایط محیط بستگی دارد. شرایط اقلیم در حال تغییر ، بالا رفتن دمای محیط ، رطوبت نسبی پائین ، سرعت زیاد باد ، میزان زیاد تشعشع خورشیدی همه بر میزان مصرف آب توسط درخت تاثیر میگذارند.

هرچه درخت سیستم ریشه گسترده ای در خاک داشته باشد راندمان و قدرت بهره برداری از حجم خاک به حداکثر میرسد و دسترسی درخت به آب خاک بیشتر میگردد.

یک روش کلی برای تعیین نیاز آبی روزانه درختان استفاده از قطر تنه درختان است : بعنوان مثال اگر قطر تنه درختان سیب ، گیلاس و گردو ۳۰ سانتی متر باشد نیاز آبی روزانه ها آنها حدود ۴/۰ لیتر می باشد و با همین قطر در مورد درختان میوه گلابی ، هلو و آلو حدود ۲۸/۰ لیتر است.

بسته به بافت خاک ، وزن مخصوص خاک ، دمای روزانه ، و مقادیر بارندگی به میزان ۷۵-۲۵ لیتر آب در هر هفته برای سالم نگهداشت درخت لازم میباشد “

درصورت لزوم، جهت مشاوره وکسب اطلاعات بیشتر، لطفا با کارشناسان خدمات کشاورزی طبیعت سبز تماس حاصل فرمایید.